Bahçede ısırgan otu çıkmaya başladı başlayalı sabah kahvaltı masamda hemen yerini aldı.
Haftada iki kez mutlaka yaparım yumurtalı kavurmasını.
Toplarken pişmanlık duyup, yerken aldığım keyften olsa gerek iyikide toplamışım dediğim ısıgan otununun, mutlaka sizlerde değişik şekillerde yemeğini yapıyorsunuzdur. Bir kezde aşağıdaki şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
Kısaca tarifi şöyle ısırgan otunu temizleyip yıkadıktan sonra (ellerinize eldiven takmayı unutmayın) kaynar suyun içine atıp üç dakika kadar tutup çıkarın (Kaynar su kekremsi tadını alıyor) sonra bir kağıt havlu yardımıyla iyice suyunu süzdürüp doğrayınız. Ben saplarıyla doğruyorum yalnız pazarlarda satılanların sapları kart oluyor onları doğramayın derim.
Tavada biraz tereyağı biraz zeytin yağını eritip içine ısırgan otunu koyup üç dakika kavurup üzerine küçük doğranmış taze soğan saplarını ilave edip iki dakikada onula kavurup içine istediğiniz peynirden bir miktar ekleyip çırpılmış yumurta biraz tuz ve pul biber ilave edip iki daikada öyle pişirip afiyetle yiyiniz.
Biz de ısırganın saç böreğini yapıyoruz babam çok seviyor da ben pek yiyemiyorum. Babama bir alternatif daha buldum sayenizde, teşekkürler.
YanıtlaSilSaç böreğini ve bir de mantısını bir arkadaşımda yemiş çok da beğenmiştim. Umarım babanızda beğenir hiç belli olmaz belki sizde seversiniz.:)
SilSevgiler.
Çok güzel görünüyor gerçekten. Elinize sağlık. Ben yıllar önce böreğini yemiştim çok sevmiştim. Ankara'da pek rastlamıyorum ısırgan otuna. En azından benim bulunduğum semtte yok :)) Sevgiler...
YanıtlaSilHaklısınız ben de önceki yıllarda Ankara'ya geldiğimde pazarlarda hiç görmedim veya banada denk gelmemiş olabilir.
SilYorumunuz için teşekkür ederim. Bendende sevgiler.
otlar şifa kaynağı egelilerin severek yediği yemekler yumurtalısı yoğurtlusu kıymalı pirinçlisi hepsi ayrı lezzetli seninkisi ayrı bir güzel afiyet şifa olsun
YanıtlaSilAynen öyle hepimize şifa olsun Nevcihan Hanımcığım. Yorumunuuz için teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum.
Silİzmir''de her pazar da bulunabilen ve çok fazla kullanılan bir ottur.
YanıtlaSilgenelde böreklerde kullanılıyor ,kaynatılıp suyu içiliyor .Otlar açısından oldukça zengin pazarlar ben bir kısmını biliyorum tanımadıklarımı arkadaşıma ayıklatıyorum (bir de tırsarım için de zehirli ot filan karışır diye:)))
ısırganı bu şekilde deneyeceğim eşim de ben de bu tarz ot kavurmalarını çok seviyoruz. ellerine sağlık canım.
Bende tanımadığım otlardan tırsarım doğrusu:)
SilŞimdiden afiyet olsun.
Çok sevgiler.
Çok severim ısırganı tazesini yemeyi daha çok o yüzden salatalarda kullanıyorum ama bu şekilde de nefiss görünüyor ellerine sağlık çok sevgiler .
YanıtlaSilSalatada yemeyi hiç düşünmedim en kısa zamanda deneyim ne güzel birşey daha öğrendim teşekkür ederim Meltem'ciğim.
SilÇok sevgiler.
O kadar otçulumdur ama ısırgana karşı uzağım nedense. Ki bahçede de hep çıkar yani...
YanıtlaSilBahçede çıkmazsaydı pazarda alıp yemek aklıma bile gelmezdi benimde diye düşündüm :)) çünkü ayıklaması biraz can yakıyor eldiven kullanılsa bile.
YanıtlaSilCocuklugumun kabusu olan ot, simdi ne guzel gorundu gozume :)
YanıtlaSilE-posta adresinizi alabilir miyim canim?
gezginkova@gmail.com
SilSevgiler
Bu tarz yemeklere bayılıyorum. Burada yenilebilir bazı otlar var ama ne yazık ki ısırgan otu yok. Ellerinize sağlık, çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilOrada olmamasına üzüldüm değişik bir tat. Burada özel ekmene gerek yok bahçeye gübre atınca kendiliğinden çıkıyor bir kış boyu verimliliğini sürdürüyor.
SilSevgiler.